dimarts, 30 de gener del 2024

OMPLIM L'ESCOLA DE PAU!

El 30 de gener se celebra des del 1964 el Dia Escolar de la No-violència i la Pau. La data és un homenatge a Mahatma Gandhi, líder pacifista que va defensar i va promoure la no-violència i la resistència pacífica, que va ser assassinat el 30 de gener de 1948.

L'objectiu d'aquest dia és l'educació en i per a la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el respecte als Drets Humans, la no-violència i la pau, tal i com ho va fer l'Anna Maria Janer, una dona de pau.

A cada cicle/etapa us proposem el següent: 

INFANTIL i PRIMER CICLE

Escolteu la cançó "Si tingués la màgia d'un mag"

https://www.youtube.com/watch?v=oPDqcspFxio

Després d'escoltar-la, què farieu si tinguessiu la màgia d'un mag?
Dinàmica Infantil: Decoreu els coloms amb ditades de colors, sanefes, podeu escriure la paraula Pau en diferents idiomes... Els coloms els haureu de penjar decorant els passadissos d'Infantil. 
Dinàmica 1r Cicle: En petit grup, penseu i escriviu un missatge de pau dins del cor i pinteu el dibuix. Després, retalleu-lo i uniu-lo al dels companys per formar una sanefa. Podeu penjar les sanefes pels passadissos de 1r Cicle.

SEGON CICLE I ESO

https://irmadel.files.wordpress.com/2011/01/paz.png


Dinàmica 2n Cicle i ESO: Ens ajudeu? Aquest any amb motiu del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, us demanem que, en mig full dinA4, escriviu i decoreu la paraula PAU en la llengua que vulgueu. Les podeu retallar i després les haureu de penjar pels passadissos de 2n Cicle i ESO. 
Omplirem l'escola de PAU!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada