3r ESO - Escola amiga (Sant Joan de Déu)


Escola amiga és un programa de sensibilització que té com a objectiu incrementar la consciència dels joves cap als col·lectius més vulnerables i lluitar contra l'estigma de les persones que es troben en risc d'exclusió.

Ho fan a través de:

*Sessions als centres educatius: Usuaris, professionals i voluntaris dels centres es desplacen als centres educatius per exposar la realitat de les persones vulnerables i trencar l'estigma social que envolta sovint als col·lectius que atenen. Aquesta xerrada amb els joves és una eina per a la reflexió i  posterior acció.

*Programes Aprenentatge servei: Els joves participen activament en projectes socials del seu entorn per contribuir a la creació d'una societat més justa i inclusiva.

El programa compta amb un comitè assessor format per persones vinculades a l'àmbit educatiu i social i amb l'assessorament del Grup de Recerca en Educació Moral (GREM) de la Universitat de Barcelona.

La plataforma 365batecs.org, amb el material didàctic que acompanya cada testimoni, és importat com a eina de reflexió i formació.