dijous, 8 d’octubre del 2015

QUART ANIVERSARI BEATIFICACIÓ


Avui 8 d’octubre de 2015 celebrem el quart aniversari de la beatificació de la nostra fundadora.

Anna Maria Janer Anglarill va néixer a Cervera, província de Lleida i diòcesi de Solsona (Catalunya, Espanya), el 18 de desembre de 1800. Filla de Josep Janer i de Magina Anglarill, va ser batejada l'endemà de néixer a la parròquia de Santa Maria. Va rebre la seva formació al “Real Colegio de Educandas” de la mà de les Germanes de la Caritat.
A causa de la Guerra del Francès i de les seves conseqüències (fams, epidèmies, dolor) es va familiaritzar des de petita amb el sofriment humà. També hi va influir la seva pertinença a la Congregació de Nostra Senyora dels Dolors i a la de Nostra Senyora del Rosari i el voluntariat que feia ja adolescent a l’hospital.
Totes aquestes experiències, viscudes amb intensitat, van contribuir a perfilar la  vocació d'Anna Maria de consagrar-se a Déu en la persona dels pobres i malalts, veient-hi la imatge de Jesucrist.


Entra, perquè vaig estar malalt i em socorregueres.
Entra, perquè la teva llàntia sempre cremà.

Aquestes paraules tenen relació amb l'Evangeli escollit per a la seva festa. Anna Maria Janer expressa amb les seves pròpies paraules el nucli del seu carisma: l'experiència del Verb encarnat, present en tots els necessitats del seu temps.

"Beatificando a la Madre Janer, la Iglesia ve en la nueva Beata una brújula viviente, orientada hacia Dios, que nos invita a vivir nuestra existencia cristiana en la plena confianza de la presencia divina en nosotros, en nuestra familia, en nuestra sociedad."
(De l’homilia de Beatificació feta pel Cardenal Angelo Amato.
La Seu d’Urgell, 8 d’octubre de 2011)


Donem gràcies a Déu per tants béns rebuts. I desitgem de tot cor triomfar en la missió que ens ha encomanat, servint-lo i estimant-lo en cada germà necessitat, com ho va fer la Beata Anna Maria Janer i Anglarill, demanem al Senyor que ben aviat puguem gaudir de la seva canonització.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada